popup
kulcsszavak:

FőoldalHidegség község Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén, Soprontól mintegy 14 km távolságra, keleti irányban található. Természet-földrajzi szempontból a nyugat-magyarországi peremvidék részeként nyilvántartott Ikva-medencéhez tartozik a falu. A település határától északra elterülő Fertő-tó közelsége a történelem folyamán mindvégig meghatározta a község lakóinak életét, pl. a zöldségtermesztés számára kedvező feltételeket biztosított a vízparti környezet. Hidegség közlekedés-földrajzi helyzete kedvező, rajta halad keresztül ugyanis a Sopront Fertőddel összekötő "Fertő-tó melletti útvonal". Emellett a 85-ös számú főútvonallal is kapcsolata van a falunak a Nagycenkre vezető 3 km hosszú bekötőút révén. Aktuális információk

Zajtérkép és intézkedési terv véleményezése

A környezeti zaj kezeléséről és értékeléséről szóló 280/2004. (X. 20.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Korm. rend.) értelmében a bizonyos éves forgalomnagyságot meghaladó közlekedési létesítményekre stratégiai zajtérképet és zajcsökkentési intézkedési tervet kell készíteni és rendszeres időközönként felülvizsgálni. A Korm. rend. 1. § (3) bekezdés b) pontja és a (3a) bekezdés b) pontja az előbbi feladat ellátását a közlekedésért felelős miniszter által kijelölt szervezethez telepíti. A miniszteri kijelölés alapján a fő közlekedési létesítmények közül a nagyforgalmú vasutak (30 000 szerelvény/évnél nagyobb forgalmú vasútvonalak) és a nagyforgalmú közutak (3 millió jármű/évnél nagyobb forgalmú országos közúti szakaszok) stratégiai zajtérképeinek és intézkedési terveinek elkészítését és felülvizsgálatát a KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KTI) végzi.
A KTI elkészítette a nagyforgalmú közutakra és a nagyforgalmú vasutakra vonatkozó intézkedési tervek tervezetét (intézkedési tervjavaslat), amely dokumentáció ide kattintva érhető el.
Az intézkedési tervjavaslatok véglegesítésére társadalmi egyeztetést követően kerül sor.
Az intézkedési tervjavaslattal kapcsolatos észrevételek megtételére a közzététel időpontjától számítva 30 nap áll rendelkezésre. A felmerült észrevételeket a hivatal@hegyko.hu e-mail címre várjuk 2020. január 30-ig. Az észrevételeket Önkormányzatunk foglalja össze és továbbítja a KTI részére.

Legfrissebb híreink

Hulladékgyűjtési időpontok 2020. év

A táblázat letölthető

Készül településünk új rendezési terve

Előzetes tájékoztatási szakaszban van Hidegség község településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek készítése.

Megalakult a Képviselő-testület

Hidegség Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. október 29-én tartotta alakuló ülését.

Választási eredmények

-polgármester választás -önkormányzati képviselő választás -nemzetiségi képviselők választása

További települési választási eredmények:

- megyei önkormányzati választás - területi (horvát) nemzetiségi önkormányzati képviselők választása - országos (horvát) nemzetiségi önkormányzati képviselők választása

Elektronikus ügyintézés bevezetése

Az elektronikus kapcsolattartás ismertetése

Építési tevékenységeket érintő helyi szabályok

Településképi Arculati Kézikönyv