popup
kulcsszavak:

Zarándok találkozó a Szt. Jakab Kápolnánál

Sikeresen lezajlott az első hidegségi  Zarándoktalálkozó, amelynek képei felkerültek a galériába. Köszönet a szervezésért, és kivitelezésért Grubits János helyi lakosnak, és a hidegségi Egyházközségnek. Beszámoló helyett álljon itt egy vers, amelyet az ünnepi alkalomra Völgyi József, hidegségi lakos írt.

A szeretet útja…

 
A szeretet útja nincs még kitaposva, ezért hát Vándor taposd Te laposra!

Isten szeretete kísér majd utadon, ezért, Őt neked, szeretni kell nagyon! Erre biztatlak én, messziről jött vándor, mert én e szent utat bizony el nem hagyom.

Bár rögös és fájdalmas lehet ez az út, a végén mindig ott vár egy tiszta vizű kút. Melyből, ha merítesz, szomjadat oltani, felejtesz félelmet, fájdalmat és bút.

A szeretet út végén öröm tölt el téged, jóságot sugárzol, és tiszta emberséget. Mindenki iránt szeretetet adsz Te, így szerzel magadnak méltó dicsőséget.

Ezért hát Vándor, téged arra kérlek, szólítsd meg azokat, kik ez-útról letérnek. Kérdd meg őket bátran, szegődjenek melléd, így vígan, s boldogan együtt célba értek.

Ember, arra kérlek, válaszd ezt az utat, ehhez, Jézus Krisztus elég példát mutat. Erős akarat kell, mindezt végigjárni, s az út végén elérni a szomjoltó kutat.

Ha e kútból iszol, s szomjad oltod végre, öröm tölt el téged, s nézel fel az égre. Mert tudod, hogy az útnak, melyen Te szenvedtél, Isten igazából ott lesz majd csak vége.


Szeretettel: Völgyi József
Hidegség, 2012. május 13.