popup
kulcsszavak:

Főoldal

Településünkről bővebben...

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!
Szeretettel köszöntöm Hidegség honlapján!

Látogatása során megismerkedhet községünk történetével, nevezetességeivel, betekintést nyerhet a település jelenébe, kulturális- és társadalmi életébe, valamint információt kaphat rendezvényeinkről. A települést az írott források először 1274-ben, majd 1283-ban említették Hydegsyd formában. Hidegség kiemelkedő jelentőségű műemléke a falu feletti dombon álló Árpád kori Szent András templom, amelynek körkápolnájában korabeli freskók találhatók. Ezen kívül községünk nevezetességei: a Szent Jakab Kápolna, a Csőszkunyhó, valamint a Papkert, mely különleges természeti, táji és kulturális értékeket takar. Túralovaglásra, hobbilovaglásra nyújt lehetőséget Nagycenk felé az Ilona major, amely gyakorta díjlovas versenyek helyszíne. Az aktív kikapcsolódásra vágyók a Nemzeti Park által szervezett öko-túrákon vehetnek részt, de a Fertő-tó közelsége is kiváló kirándulási lehetőséget nyújt a természet kedvelői számára. A Fertő-tó körül kiépített kerékpárút hálózattal rendelkezünk, melyen könnyen megközelíthetők a Fertő-táj Világörökség többi települései is. Községünk jó hírét öregbíti a már hagyománnyá vált Stangli-Fesztivál, melyet mindig július első szombatján rendezünk, jó időben a Papkerti szabadtéri szentmisék, a Tízforrás Fesztivál keretében megrendezett koncertek, kiállítások, Ferenczi Alkotó- és Művésztábor helybeni alkotásai, a felújított pincehelyiségekben tartott különféle rendezvényeink, valamint a túrák és zarándoktalálkozók. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, bízom benne, hogy személyesen is megtiszteli községünket látogatásával!

Honlapunk böngészéséhez kellemes időtöltést kívánok!

Kovács Adrienn
polgármester


Hírek

Szent András Pályázat 2024

Pályázati felhívás

Helyi Esélyegyenlőségi Program

Az Önkormányzat Képviselő-testülete decemberi ülésén elfogadta a település új, 2023-2028. éves időszakra szóló Helyi Esélyegyenlőségi Programját...

Helyi Választási Iroda vezetőjének határozata

A 2024. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásához kapcsolódóan – a település lakosságszámára figyelemmel – 4 főben került megállapításra a képviselő-testület megválasztandó tagjainak száma.

Szent András sétány térkövezése

Pályázat keretében sikerült megvalósítanunk a Szent András sétány térkövezésének első szakaszát.

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

A kezelés pontos időpontja: 2024. május 22. Bővebben...

Településrendezési eszközök módosítása

Önkormányzatunk Képviselő-testülete elkészítette a község településrendezési eszközeit.

Többgenerációs családi házakban élő családok rezsicsökkentése

Tájékoztatás

Ügyfélfogadás rendje

Ügyfélfogadás rendje letölthető

Településképet érintő helyi előírások változása

A Képviselő-testület módosította a településképi arculati kézikönyvet és a településkép védelméről szóló rendeletét.